Dinsdag 15 mei was er een bijeenkomst voor de bewoners van de Tiltenhof.

Het verslag van deze bijeenkomst vindt u hier...

foto : Arthur Vaanhold

Oud-Ottersummer Koen Geurts vertelt over zijn ervaringen met missie Rosetta.

Op vier november aanstaande staat de DAG Ottersumlezing in het teken van de ruimtevaart. Oud-Ottersummer Koen Geurts was in november 2014 als technisch manager verantwoordelijk voor de landing van de Philae, een lander van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) die samen met de Rosetta ruimtesonde op weg was naar Komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Philae landde na ruim 10 jaar onderweg te zijn geweest op 12 november 2014 succesvol op het oppervlak van de komeet en werd zo de eerste ruimtesonde in de geschiedenis die een gecontroleerde landing maakte op een komeet.

Ottersummer Koen Geurts zal tijdens de lezing stilstaan bij dit bijzondere project, maar zal ook vertellen over zijn huidige werkzaamheden voor het project Hayabusa 2, een gezamenlijk project van Duitsland en Japan.

Koen zal met verhalen en beelden de ingewikkelde wereld van de ruimtevaart verklaren en toelichten. DAG Ottersum is blij dat zij, na de succesvolle lezing van professor dr. Paul Iske, die Ottersum uitriep tot meest optimistisch dorp van Nederland, nu de oud-dorpsgenoot Koen Geurts een podium kan bieden. De Ottersumlezingen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Koen begint zijn lezing om 21 uur in zaal de Pub in Ottersum.

Voorafgaand aan de lezing wil het bestuur van DAG graag in gesprek met de inwoners van Ottersum over de opzet, activiteiten en toekomst van DAG en het DAG-blad. Die bijeenkomst is ook op vrijdag vier november en duurt van 20 uur tot 20.45 uur.

 

DAG Ottersum heet iedereen van harte welkom op vrijdag vier november

Als afsluiting van het muzikale seizoen verzorgden jeugdorkest en harmonie Sint Caecilia op zondag 11 juli gezamenlijk een concert op het Raadhuisplein te Ottersum. De muzikale noten waren tot ver in de kern van Ottersum te horen en zorgde voor een prima sfeertje op deze zonnige dag. Peter Gommans was erbij en maakt deze impressie en foto's:

 

Ga naar de foto's...